Морфологія терпеноїдогенних структур, особливості процесу виділення ефірних олій та продуктивність рослин видів роду Vitex L. - Левчик, Н.Я.; Рахметов, Д.Б. (Физиология растений и генетика, 2014)
Викладено результати мікродосліджень терпеноїдних структур трьох видів роду Vitex L. із колекції НБС ім. М.М. Гришка. На основі аналізу експериментальних даних вперше встановлено тип, будову, морфологічні особливості екзо- та ендогенних секреторних структур у рослин досліджуваних видів, виявлено зв’язок кількісного вмісту ефірних олій у видів роду Vitex L. зі специфікою будови, щільністю розміщення ефіроолійних структур на одиницю площі листкової поверхні.