Ідентифікація генів Dreb1 у рослин-регенерантів м'якої пшениці, отриманих зі стійких до модельованого водного дефіциту калюсних ліній - Бавол, А.В.; Дубровна, О.В.; Моргун, Б.В. (Физиология растений и генетика, 2014)
Проведено ідентифікацію генів Dreb1 за допомогою функціональних маркерів у рослинах-регенерантах пшениці, індукованих зі стійких до модельованого водного дефіциту калюсних ліній та отриманих на контрольному середовищі без селективного чинника. Показано, що амплікони розміром 596 і 717 пн — продукти ампліфікації відповідно генів Dreb-А1 і Dreb-В1, наявні у стійких до водного дефіциту рослинах-регенерантах і відсутні у нестійких формах.