Приватна молитва як метафора у творчості Богдана Бойчука на тлі літературного контексту - Карабович, Т. (Слово і Час, 2017)
У статті здійснено літературознавчий аналіз творчості поета Богдана Бойчука в контексті його участі в дискурсі Нью-Йоркської групи. Автор доводить, що збереження цінностей української поезії на еміграції було актуальним завданням літератури. Поет Б. Бойчук – співтворець Нью-Йоркської групи, яка друкувала у 1959-1971 рр. свої твори в періодичному українському еміграційному виданні “Нові поезії”. Це був час важливих для поета творчих контактів. На тлі Нью-Йоркської групи Б. Бойчук виріс на відомого лідера в літературних колах української еміграції. Творчість поета стала вирізнятися із загальної картини українців США та набула статусу літературної альтернативи навіть серед членів Нью-Йоркської групи.