Жанрова палітра літературно-критичної творчості Михайлини Коцюбинської - Степчук, Ю. (Слово і Час, 2017)
У статті здійснено спробу визначити сутність жанрової парадигми літературно-критичного доробку М. Коцюбинської. Простежується специфіка еволюції жанрів на основі домінантних літературних та екстралітературних чинників. Запропоновано жанрову парадигму літературної критики М. Коцюбинської, виявлено посутні трансформації літературно-критичних розвідок ученої з погляду динаміки її жанрової системи, а також розглянуто особливості рефлексії критики та форми її втілення.