Морфогенез в культурі апікальних меристем пагонів високопродуктивних сортів озимої пшениці - Гончарук, О.М.; Бавол, А.В.; Дубровна, О.В. (Физиология растений и генетика, 2014)
Досліджено процеси калюсогенезу та регенерації пагонів у культурі апікальних меристем тридобових проростків 14 високопродуктивних сортів озимої м’якої пшениці. Встановлено, що всі досліджувані сорти характеризувались високою здатністю до утворення калюсу. У вивчених сортів відмічено генотипну залежність процесів регенерації пагонів у культурі in vitro. Найвищі регенераційні потенціали мали сорти Подолянка, Володарка та Ятрань 60.