Унікальні за хлібопекарською якістю зерна селекційні лінії пшениці з рідкісними алелями Gli/Glu-локусів - Моргун, В.В.; Тарасюк, О.І.; Починок, В.М.; Рибалка, О.І. (Физиология растений и генетика, 2014)
Шляхом гібридизації отримано нові лінії озимої м’якої пшениці, що містять рідкісні алелі Gli-Glu, алель Glu-B1al, гени від родича пшениці Aegilops cylindrica. Проаналізовано генотип досліджених ліній за локусами запасних білків із використанням SDS-електрофорезу високомолекулярних субодиниць глютенінів. У результаті порівняння із сортами-стандартами показників якості зерна та хлібопекарських властивостей борошна отриманих ліній виявлено унікальні за якістю зерна і хлібопекарськими властивостями форми, які є цінним селекційним матеріалом. Ці лінії можуть бути використані при створенні нових екстрасильних сортів пшениці з відмінними хлібопекарськими властивостями.