Молекулярне визначення локалізації житніх транслокацій у сортах м'якої пшениці та їх цитологічна характеристика - Моргун, Б.В.; Степаненко, А.І.; Чугункова, Т.В.; Лялько, І.І.; Степаненко, О.В.; Великожон, Л.Г. (Физиология растений и генетика, 2014)
Методом ДНК-маркерів досліджено поширені сорти м’якої пшениці української селекції. Оптимізувавши умови реакції мультиплексної ампліфікації, ми визначили хромосомну локалізацію пшенично-житніх 1АL.1RS тa 1BL.1RS транслокацій. Виявлено цитологічні порушення у мейозі, які дають змогу ідентифікувати сорти — носії пшенично-житніх транслокацій.