Ефективність дії та транслокація системного ауксиноподібного гербіциду клопіраліду в кореневу систему осоту рожевого польового при внесенні у сумішах з гербіцидами інгібіторами ацетолактатсинтази - Нізков, Є.І.; Родзевич, О.П.; Омельчук, С.Т.; Борисенко, А.А.; Коршун, О.М.; Мордерер, Є.Ю. (Физиология растений и генетика, 2014)
Досліджували ефективність дії та транслокацію системного ауксиноподібного гербіциду клопіраліду в кореневу систему багаторічного дводольного бур’яну осоту рожевого польового (Cirsium arvense (L.) Scop.) при його внесенні у сумішах з гербіцидами інгібіторами ацетолактатсинтази (АЛС) метсульфуронметилом і тифенсульфуронметилом. При застосуванні сумішей з гербіцидами інгібіторами АЛС, особливо з тифенсульфуронметилом, спостерігалось пришвидшене відростання осотів, що зумовлено пригніченням транслокації клопіраліду в кореневу систему цього багаторічного бур’яну.