Накопичення важких металів у рослинах Brassica napus L. і Helianthus annuus L. під впливом солей цинку та регулятора росту трептолему - Гащишин, В.Р.; Пацула, О.І.; Терек, О.І. (Физиология растений и генетика, 2014)
Вивчали вплив солей цинку та регулятора росту трептолему на вміст важких металів в органах рослин ріпаку і соняшнику. Переважна частина поглинених рослинами іонів цинку акумулювалась у коренях досліджуваних рослин. Показано, що в рослинах ріпаку трептолем сприяє накопиченню іонів цинку і міді в коренях, а в соняшнику — інгібує їх надходження у рослину. За впливу трептолему іони заліза й мангану сильніше накопичувались у пагонах.