Прогноз вертикальных сдвижений и деформаций земной поверхности при больших глубинах разработки - Рожко, М.Д.; Кулибаба, С.Б. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2009)
Приведені основні положення нової методики розрахунку вертикальних зрушень і деформацій земної поверхні, оцінена її точність шляхом порівняння з результатами інструментальних спостережень при розробці вугільних пластів на великих глибинах.