Маркерний аналіз генів поліфенолоксидази (РРО) у сортах м'якої пшениці - Степаненко, А.І.; Трояновська, А.В.; Моргун, Б.В.; Чугункова, Т.В.; Великожон, Л.Г.; Рибалка, О.І.; Поліщук, С.С. (Физиология растений и генетика, 2014)
За допомогою мультиплексних полімеразних ланцюгових реакцій на основі STS-маркерів РРО29 і РРО33 проаналізовано алельні варіанти генів поліфенолоксидази (РРО), які пов’язані з потемнінням борошна пшениці. В більшості сортів ідентифіковано фрагменти 391 та 490 пар нуклеотидів, що зумовлюють високу активність ферменту і відповідають алелям Рро-А1а, Рро-D1b. Виявлено зразки з комплексом алелів низької активності поліфенолоксидази.