Характеристика бульбочкових бактерій Sinorhizobium meliloti, виділених із біоценозів зони Полісся України, за симбіотичними показниками - Воробей, Н.А.; Коць, С.Я. (Физиология растений и генетика, 2014)
Досліджено особливості азотфіксації люцерни в симбіозі з ризобіями, виділеними з кореневих бульбочок рослин біоценозів зони Полісся України. Унаслідок штучної бактеризації люцерни сорту Ярославна ізолятами інтенсифікується асиміляція N2, активується вегетативний ріст, збільшується вміст хлорофілу у листках рослин порівняно із застосуванням виробничого штаму 425а S. meliloti.