Художня репрезентація історичного дискурсу в романі "Авіньйонські панянки" Франсіско Умбраля - Шестопал, О. (Слово і Час, 2017)
Стаття присвячена проблемі художньої реконструкції історико-культурної пам'яті в іспанській літературі доби постфранкізму на матеріалі роману “Авіньйонські панянки” (1995) Франсіско Умбраля. Основна увага приділена дослідженню жанрових стратегій репрезентації історичного дискурсу як взаємодії мемуарних форм із романом, завдяки чому особисті спогади стають невід’ємними від хроніки доби, що демонструє художню спорідненість авторської концепції історизму з іспанською традицією модернізму.