Активність фотосинтетичного апарату та продуктивність озимої пшениці за обробки хелатованим мікродобривом і стимулятором росту - Соколовська-Сергієнко, О.Г.; Прядкіна, Г.О.; Капітанська, О.С. (Физиология растений и генетика, 2015)
На рослинах двох сортів озимої пшениці Фаворитка і Смуглянка, вирощених в умовах дрібноділянкового досліду й оброблених хелатованим мікродобривом аватар і стимулятором росту енерген, вивчали: динаміку листкового індексу посівів, масу сухої речовини надземної частини рослин, чисту продуктивність фотосинтезу, активність антиоксидантних ферментів хлоропластів прапорцевих листків у період колосіння—молочно-воскова стиглість, зернову продуктивність рослин. Встановлено, що обробка рослин мікроелементним комплексом позитивно впливала на листковий індекс посівів обох сортів в окремі фази вегетації, а обробка стимулятором росту — лише на індекс сорту Смуглянка.