Пам'ять культур: досвід посттоталітарного розриву - Дроздовський, Д. (Слово і Час, 2017)
Рецензія на книгу: Pokolenie – Transformacja – Tożsamość. Gardzienickie czytania teatroznawcze… i nie tylko: Miscellanea posttotalitarna wratislaviensia 4/2016 ; redaktor naczelna prof. dr. hab. Agnieszka Matusiak. – Wrocław: Wydawnictwo Uniwersytetu Wrocławskiego, 2016. – 180 s.