Націєтворчі імперативи Трохима Зіньківського й Івана Франка: типологічний аспект - Кіраль, С. (Слово і Час, 2017)
У статті на підставі докладного вивчення маловідомих та архівних матеріалів розглянуто потрактування двома видатними мислителями, представниками підавстрійської та підросійської України питання про роль інтелігенції у прогресивному розвитку суспільства, її державотворчу й націєтворчу функцію, про значення мови й літератури в духовому житті кожного народу, їхні оцінні судження про творчість Ф. Достоєвського, І. Тургенєва, О. Пушкіна та ін.