Голосіївській обсерваторії — 75 (спільне засідання Бюро Відділення фізики і астрономії НАН України і вченої ради Головної астрономічної обсерваторії НАН України) (Вісник НАН України, 2019)
17 липня 2019 р. виповнилося 75 років від часу заснування Головної астрономічної обсерваторії Національної академії наук України — провідного українського астрономічного центру, відомого у світі своїми дослідженнями в галузі вивчення обертання Землі й побудови координатних систем у космічному просторі, фізики фотосфери Сонця і тіл Сонячної системи, формування та еволюції зір і галактик та ін. У рамках святкування цієї дати відбулося спільне засідання Бюро Відділення фізики і астрономії НАН України і вченої ради ГАО НАН України.