Життя, присвячене науці, — кроки за горизонт (до 90-річчя від дня народження академіка НАН України Д. М. Гродзинського) - Дмитрієв, О.П. (Вісник НАН України, 2019)
Цього року українська наукова громадськість відзначає 90-річчя від дня народження видатного українського вченого в галузі фізіології рослин, біофізики і радіобіології, двічі лауреата Державної премії України (1992, 2004), заслуженого діяча науки і техніки України (1998), лауреата премії ім. М.Г. Холодного НАН України (1980), доктора біологічних наук (1966), професора (1969), академіка НАН України (1990) Дмитра Михайловича Гродзинського.