Проблеми розвитку вищої освіти в контексті потреб модернізації національної економіки України - Антонюк, В.П. (Управління економікою: теорія та практика, 2018)
Здійснено аналіз динаміки підготовки кадрів у системі вищої та професійної освіти, виявлено негативні тенденції зменшення обсягу підготовки фахівців, деформації структури підготовки за освітніми рівнями та її невідповідність потребам економіки. Проаналізовано їх причини та обґрунтовано пропозиції щодо забезпечення розвитку вищої освіти в контексті потреб модернізації економіки на новій технологічній основі.