Формування економічної та енергетичної безпеки бурякоцукрового підкомплексу - Перебийніс, В.І. (Управління економікою: теорія та практика, 2018)
Обґрунтовано, що для продуктових підкомплексів агропродовольчого комплексу можливі три основних варіанти поєднання імперативів забезпечення економічної, продовольчої та енергетичної безпеки. У висококонкурентних умовах світового ринку цукру рівень розвитку бурякоцукрового підкомплексу України доцільно оцінювати перш за все показниками як соціальної та екологічної ефективності, так і економічної ефективності бурякоцукрового виробництва. Це необхідно враховувати при стратегуванні економічної та енергетичної безпеки бурякосіючих господарств і цукрових заводів.