Аналіз конкурентоспроможності продукції машинобудівних підприємств в умовах євроінтеграції - Ісікова, Н.П.; Щербак, Ю.А. (Управління економікою: теорія та практика, 2018)
Досліджено особливості конкурентоспроможності продукції машинобудівних підприємств в умовах євроінтеграції. Здійснено аналіз показників розвитку машинобудування України за 2005-2016 рр., який свідчить про низький рівень конкурентоспроможності держави на світових ринках. Виявлено основні проблеми підприємств машинобудування, які суттєво впливають саме на показники конкурентоспроможності продукції галузі: застарілі основні активи українських підприємств, їх низька інвестиційна привабливість; відсутність в Україні низки високотехнологічних галузей; низька конкурентоспроможність багатьох видів продукції вітчизняних підприємств; недостатня кількість кваліфікованих робітників; низький рівень конкурентоспроможності економіки України. Запропоновано здійснити розробку науково-методичних підходів до управління конкурентоспроможністю продукції машинобудівних підприємств, які б не тільки враховували успішний міжнародний досвід, але і могли б у чистому вигляді бути застосовані в умовах євроінтеграції України.