Новий етап розвитку Європейського Союзу – Договір про реформу - Врадій, О. (Інститут світової економіки і міжнародних відносин НАН України, 2009)
Стаття присвячена дослідженню проблем розвитку Європейського Союзу. Автор викладає причини та історію підписання Лісабонської угоди, аналізує зміст і пояснює значення цього документу, намагається окреслити можливі перспективи еволюції ЄС після ратифікації країнами+членами «Договору про реформу».