Вплив тривалості дії зовнішнього одноосьового тиску на густину твердих сплавів ВК20 та ВН20 при їх кінцевому спіканні у вакуумі - Бондаренко, В.П.; Юрчук, М.О.; Шестаков, С.І.; Барановський, О.М. (Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения, 2019)
Досліджено вплив величини одноосьового тиску на густину попередньо спечених карбидовольфрамових циліндричних зразків з твердих сплавів ВК20 і ВН20 відповідно з кобальтовою і нікелевою зв’язками при спіканні у вакуумі при температурах 1400 і 1460 °С. Відмінність наведеного методу одержання сплавів від широко використовуваного методу гарячого пресування полягає в тому, що при спіканні твердосплавної заготовки під тиском не застосовується графітова прес-форма, яка призводить до надлишкового навуглецювання заготовки.