Вплив умов спікання на властивості і експлуатаційну стійкість інструменту із особливодрібнозернистого сплаву WC-6Со - Прокопів, М.М.; Харченко, О.В. (Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения, 2019)
Подано результати дослідження впливу умов спікання на структуру, фізико-механічні властивості особливодрібнозернистого твердого сплаву WC-6Со і експлуатаційну стійкість інструменту із нього в умовах розточування отворів малого діаметра. Встановлено, що пластини виготовлені по технології ВКС за спеціально розробленим режимом і електроспіканням при розточуванні отвору Ф 25 мм в деталі сталі 20Х13 забезпечують обробку з точністю ± 0,05 мм на довжині відповідно 300 і 200 мм. Ціна пластин після ВКС в 5 разі менша, ніж ціна пластин після ЕС.