Параметри перерізу зрізу при косокутному тонкому точінні радіусним інструментом - Девін, Л.М.; Ричев, С.В. (Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения, 2019)
В роботі проведений аналіз впливу кута нахилу ріжучої кромки для радіусного різця при торцевому точінні за допомогою моделювання та шляхом визначення аналітичних залежностей. Для аналізу параметрів перерізу зрізу при косокутному точінні використовували середовище САПР KOMПAС-3D та систему Mathcad. Встановлені відмінності такого виду обробки від традиційного повздовжнього точіння. З аналізу отриманих результатів зроблено висновок, що радіус різця в плані і кут нахилу ріжучої кромки мають найбільший вплив на середню товщину зрізу.