Дослідження нерівномірності механічних властивостей по перерізу безперервнолитих заготовок - Паламар, Д.Г.; Воробей, С.О.; Раздобрєєв, В.Г.; Балаханова, Т.В. (Фундаментальные и прикладные проблемы черной металлургии, 2018)
Метою роботи є дослідження нерівномірності механічних властивостей по перерізу безперервнолитих заготовок різних виробників України. Механічні властивості визначалися методом вимірювання твердості по Брінеллю. Розроблялися математичні залежності для її опису та визначення необхідності врахування цього фактора при розрахунках напружено-деформованого стану заготівок.