Інтелектуальний капітал: інвестиції в майбутнє - Дрозденко, В. (Інститут світової економіки і міжнародних відносин НАН України, 2009)
Стаття присвячена дослідженню нової і більш складної (у порівнянні з традиційною) форми капіталу — інтелектуального капіталу. Автор аналізує зміст категорії «інтелектуального капіталу», ознайомлює з основними підходами іноземних вчених до цієї проблематики, намагається з’ясувати роль і місце інтелектуального капіталу в структурних зрушеннях світової економіки на сучасному етапі.