One Ukraine or many? Регіоналізм в Україні в інтерпретаціях зарубіжних дослідників - Андрощук, О. (Історіографічні дослідження в Україні, 2017)
У статті подано огляд англомовних публікацій (наукових монографій і статей), присвячених проблемі регіональних відмінностей в Україні, що вийшли друком від початку 1990-х років до 2016 р. Аналізуються підходи зарубіжних дослідників (політологів, істориків, політичних географів) до пояснення причин та природи українського варіанту регіоналізму, приклади застосування методів компаративного аналізу. Розглянуто запропоновані схеми регіонального поділу країни, які зустрічаються у спеціальній літературі, та зроблено спробу структурувати присвячений проблемі історіографічний масив.