Етнічний та цивілізаційний аспекти економічних досліджень - Кобилянська, Л. (Інститут світової економіки і міжнародних відносин НАН України, 2009)
Статтю присвячено етнічним та цивілізаційним факторам міжнародно-економічних відносин. На основі доробку класиків європейського суспільствознавства, російських соціальних мислителів та вітчизняних науковців доводиться визначальний вплив етнічних та цивілізаційних цінностей на сферу міжнародної економічної взаємодії. Демонструється характер співвідношення між суто економічними та ціннісними мотиваціями економічної поведінки.