Глобалізація та відродження етнокультурної ідентичності греків України - Пазізін, С. (Інститут світової економіки і міжнародних відносин НАН України, 2009)
Стаття присвячена дослідженню проблематики етнокультурної ідентичності греків України. Аналізується поняття ідентичності у сучасному глобалізованому світі, окреслюються основні віхи історичного шляху грецької діаспори на терені сучасної України. Автор щиро радіє успіхам грецького земляцтва в незалежній українській державі та намагається визначити перспективні шляхи розвитку його організацій.