Енергозбереження – ключ до підвищення конкурентоздатності продукції - Дрозденко, В. (Інститут світової економіки і міжнародних відносин НАН України, 2009)
Стаття присвячена дослідженню енергозбереження, що розглядається як одна з найбільш актуальних проблем розвитку усього комплексу народного господарства взагалі та енергетики зокрема. Автор дає визначення поняття відновлювальної енергетики, аналізує державне регулювання біоенергетики в США, країнах Європи та Україні, окреслює найбільш перспективні шляхи розвитку альтернативних відновлювальних джерел та технологій їх використання. У висновках наголошується на необхідності використання гігантських потенційних можливостей підвищення енергоефективності в Україні, що потребує удосконалення нормативно-правової бази і розробки господарських механізмів її реалізації.