Інженери-архітектори польського походження в Харківському відділенні Імператорського Російського технічного товариства - Кушлакова, Н.М. (Інститут української археографії та джерелознавства імені М.С. Грушевського НАН України, 2009)
Досліджено суспільно-організаційну та професійну діяльність інженерів-архітекторів польського походження – членів Харківського відділення Імператорського Російського технічного товариства (ХВ ІРТТ). Встановлено факти їх співпраці з ХВ ІРТТ в кінці ХІХ – на початку ХХ ст. З’ясовано роль Б.Г. Михайловського в процесі відкриття та становлення Харківського відділення Імператорського Російського технічного товариства.