Боротьба українського населення за збереження національної освіти на Волині у 1930-х роках - Цецик, Я.П. (Інститут української археографії та джерелознавства імені М.С. Грушевського НАН України, 2009)
У статті досліджено участь членів українських політичних партій УНДО та УСРП у справі захисту української школи від полонізації на Волині у 1930-х рр.