Інститут фізики конденсованих систем НАН України: дорога довжиною у півстоліття - Мриглод, І.М.; Іванків, О.Л. (Вісник НАН України, 2019)
Висвітлено основні віхи історії становлення і розвитку Інституту фізики конденсованих систем НАН України та наукових структурних підрозділів, які передували його організації, внесок науковців Інституту в розвиток теорії конденсованої речовини, зокрема фізики м'якої речовини, квантової статистики, теорії фазових переходів, теорії нерівноважних процесів, комп’ютерного моделювання багаточастинкових систем, фізики складних систем та ін. Наведено інформацію про діяльність Інституту у сфері підготовки наукових кадрів, міжнародного співробітництва та організації конференцій, а також про великі інфраструктурні проекти, які реалізовувалися в установі.