Польські мандрівники в Криму у ХІХ столітті: географія подорожей - Громенко, С.В. (Інститут української археографії та джерелознавства імені М.С. Грушевського НАН України, 2009)
У статті розглядаються маршрути подорожей польських мандрівників ХІХ століття по Кримському півострові; описані найбільш характерні способи пересування та створена ієрархія кримських історичних та культурних об’єктів за ступенем цікавості подорожніх. Також наведені короткі нариси про мандрівників.