"Катерининська земля" в історичній пам'яті греків Надазов’я: формування етнічної цінності - Бацак, Н. (Регіональна історія України, 2014)
Автор розглядає формування ставлення греків Надазов’я до своєї етнічної території. Поняття «катерининська земля» в історичній пам'яті греків представлене як одна з базових етнічних цінностей. Підкреслюється його зв'язок з процесами становлення земельних громад як носіїв етнічної самобутності.