Контроль і оцінка технічного стану металевих конструкцій будівель і споруд шахтної поверхні - Куліш, В.А.; Крилов, Е.С. (Техническая диагностика и неразрушающий контроль, 2018)
Розглянуто ряд галузевих нормативно-технічних документів, які регламентують процедуру контролю і оцінки технічного стану металевих конструкцій будівель і споруд шахтної поверхні в процесі їх обстеження і паспортизації. Вони відповідають вимогам діючих законодавчих і нормативних документів та сприяють підвищенню безпеки і надійності експлуатації будівель і споруд шахтної поверхні за рахунок своєчасного одержання інформації про їх фактичний технічний стан.