Методологія та апаратура для оперативних комплексних обстежень підземних трубопроводів - Джала, Р.М.; Вербенець, Б.Я.; Мельник, М.І.; Семенюк, О.М.; Червінка, О.О. (Техническая диагностика и неразрушающий контроль, 2018)
Розвинуто метод оперативних обстежень та визначення параметрів протикорозійного захисту сталевих з ізоляційним покривом підземних трубопроводів за комплексом безконтактних вимірювань струмів і контактної електрометрії. Показано нові можливості визначення розподілу густини струму катодного захисту та питомого перехідного опору на ділянках підземних трубопроводів під час експлуатації. Описано схеми та функціональні можливості створеної апаратури вимірювань постійних і змінних потенціалів електричного поля, безконтактних вимірювань струмів з електронною пам’яттю та приклади їх використання.