Числовий розв'язок одновимірної зворотної задачі розсіювання електромагнітних хвиль на основі рівняння Захарова-Шабата - Синявський, А.Т. (Фізико-механічний інститут ім. Г.В. Карпенка НАН України, 2009)
Розглянуто зворотну задачу розсіювання для плоскої, нормальнопадаючої електромагнітної хвилі на поверхню вісесеметричного середовища з втратами. Хвильове рівняння приведено до рівняння типу Захарова-Шабата, а розв'язок зворотної задачі розсіювання подано у вигляді системи інтегральних рівнянь. Ефективності запропонованого методу числового розв'язку такої системи досягнуто завдяки рекурентній процедурі знаходження оберненої матриці.