Регіональна історія у геополітичному вимірі: на прикладі Південної України - Водотика, С. (Регіональна історія України, 2015)
Автор намагався показати необхідність врахування геополітичної складової при розгляді практично всіх значущих проблем регіональної історії – економічних, соціальних, етноконфесійних і т. п. на прикладі історичного розвитку Південної України.