Донеччина й Луганщина: місце в модерному українському національному проекті - Смолій, В.; Якубова, Л. (Регіональна історія України, 2016)
У статті на основі дослідження історичної динаміки державних практик регулювання міжнаціональних взаємин на Сході України та інтеграції регіональної ідентичності в загальнонаціональний та загальнодержавний контекст розкриваються властиві регіону форми міжетнічної та соціальної взаємодії, окреслюються сучасні тенденції та перспективи їхнього розвитку. Зазначено, що давно назріле прирощення історично-теоретичного знання із зазначеної проблематики здатне стати запорукою розробки дієвих програм інтеграції регіональної спільноти до загальноукраїнського соціально-економічного, суспільно-політичного та культурного контексту.