Ідентифікаційні кризи як стимулятори насильства й свідомісних стереотипів - Нагорна, Л. (Регіональна історія України, 2016)
У статті зроблено спробу розглянути феномен ідентифікаційних криз на прикладі сучасної ситуації в Україні, пов'язаної з анексією Криму Російською Федерацією та збройним протистоянням на Донбасі. У фокусі уваги – осмислення біфуркаційних станів і соціопатій, які ці кризи супроводять, а також можливостей соціально-політичної діагностики за умов гострої системної кризи.