Крило Мувала і його кордони. Спроба реконструкції - Черкас, Б. (Регіональна історія України, 2016)
У 1260-х рр. Улус Джучі відділяється від Монгольської імперії і стає окремою державою. В наслідок цього хани були змушені створити додатковий центр влади на заході. Його завдання полягало в тому, щоб охороняти західні володіння і продовжувати завоювання в Європі. Ця реформа дещо змінила територіальну структуру держави. Улус Джучі ділився на два великих крила. У свою чергу, кожна з цих частин була розділена ще на два крила. Західне Крило перебувало під владою брата Бату Мувала, а найбільшої могутності досягло за його сина Ногая. У статті реконструюються кордони і показана історія Крила Мувала.