Селянські повстання початку 1930-х рр. на прикордонні УСРР - Подкур, Р. (Регіональна історія України, 2016)
Досліджуються особливості селянських повстань на прикордонні УСРР, їх перебіг, основні вимоги повстанців, дії військ ДПУ та прикордонників щодо придушення заворушень, реакція на них партійно-радянського керівництва.