Метод оптимальної фільтрації імпульсних завад під час телемоніторингу ритміки серця - Яворський, Б.І.; Забитівський, В.П. (Фізико-механічний інститут ім. Г.В. Карпенка НАН України, 2009)
Розв'язано задачу достовірного, автоматичного фільтрування імпульсних завад під час телемоніторингу ритміки роботи серця. Наведено метод синтезу характеристик фільтра. Означено характеристики вірогідності відображеного у кардіоцентрі електрокардіосигналу (ЕКС) з варіабельною ритмікою, побудованого в рамках комп'ютерної моделі ЕКС за переданими його морфологічними параметрами