Урбаністичне середовище та підприємництво: парадигми співіснування та взаємодії в підросійській Україні в добу імперських модернізаційних перетворень - Водотика, Т. (Регіональна історія України, 2018)
Авторка аналізує процеси співіснування та взаємних впливів міського середовища та підприємницького прошарку. В якості бекграунду подано загальний опис урбанізаційних процесів у другій половині ХІХ ст. Показано, яким чином відбувались трансформації урбаністичного середовища під впливом підприємницької діяльності. Насамкінець показано процес формування специфічного підприємницького простору в містах.