Фундатор української географічної науки: Степан Рудницький — людина й учений - Рубльов, О. (Регіональна історія України, 2018)
У статті реконструйовано просопографічний портрет засновника вітчизняної географічної науки — академіка Всеукраїнської Академії наук Степана Рудницького. Проаналізовано умови створення й перші роки діяльності Українського науково-дослідного інституту географії та картографії у Харкові, який очолював учений. Відтворено «репресивні» біографії видатного географа та його найближчих учнів та послідовників.