Доля вченого: надії та розчарування Степана Рудницького - Нагорна, Л. (Регіональна історія України, 2018)
У статті висвітлюються історико-політичні погляди Степана Львовича Рудницького — українського географа, картографа, етнографа, публіциста, академіка ВУАН. Основна увага приділена роздумам вченого щодо ролі і місця національної ідеї в житті України та шляхів подолання трагічного роз’єднання двох її частин.