Багатофункціональна електромагнітна інформаційно-вимірювальна система з диференційними каналами відбору сигналів - Драбнч, П.П.; Дуб, П.Б.; Стецько, І.Г. (Фізико-механічний інститут ім. Г.В. Карпенка НАН України, 2009)
Описано систему, яка забезпечує визначення безконтактним індукційним методом осі та глибини залягання підземного трубопроводу, амплітуди струму в ньому та різниці амплітуд струму на одиниці його довжини, здійснює вимірювання різниці потенціалів між трубою і поверхнею грунту або між двома точками на поверхні грунту, а також забезпечує пошук безконтактним методом за допомогою штирової антени місць пошкодження ізоляції.