Використання палітри для групового статистичного кодування RGB-зображень без втрат - Шпортько, О.В. (Фізико-механічний інститут ім. Г.В. Карпенка НАН України, 2009)
Обгрунтовано можливість використання палітри для підвищення ефективності ентропійного кодування RGB-зображень без втрат. Описано алгоритм реалізації такого стиснення з розбиттям спектра кольорів моделі RGB на паралелепіпеди, що не перетинаються. Наведено результати застосування програми, розробленої з використанням запропонованого алгоритму, для стиснення зображень набору ACT.